Kamil Prokeš s.r.o.

Kamil Prokeš s.r.o.
Nevyzkoušené je nepoznané! Životním krédem prof. Mosera a prof. Krause bylo: Nevyzkoušené je nepoznané. Toto krédo mne přivedlo k samotné výrobě vína a tímto krédem se řídím dodnes. Příkladem může být výroba šumivých vín klasickou technologií kvašením v láhvi či výroba révového oleje ze semen hroznů révy vinné. V poslední době inspirován více než 5000 let starou technologií výroby vín v tzv. Kvevri či Quevri, se pokouším o výrobu vína bez jakýchkoliv přísad či přídavků a s minimálním obsahem oxidu siřičitého. Tou hlavní myšlenkou je tedy vyrábět vína s důrazem na minimální enologické zásahy, vysokou kvalitu a se zachování získaného terroir.
Produkce vinařství: 20 000 l/rok
Odkaz na www: www.kamilprokes.cz